Stanovení výše příspěvků pro rok 2021

Přátelé, piloti, letošní doletná PG klubu Plzeň spojená s valnou hromadou klubu se bohužel musela z důvodu Coronaviru odložit na jaro. (doufejme) Je ale pár informací, které vám musím aspoň touto cesto zprostředkovat:

  1. Z důvodu vypršení platnosti pachtovní smlouvy na startovačku Doubrava v příštím roce, jsem požádal o její prodloužení Lesy České republiky – správa Klatovy. Ti si vyžádali kontrolní den, který proběhl k oboustranné spokojenosti 3.12.2020 a na základě toho by měla být pachtovní smlouva prodloužena. Cenu zatím neznáme, ale neměla by přesáhnout 25.000,-/rok.
  2. LAA ČR se povedlo i pro příští rok zajistit prostředky na podporu startovišť. Tyto prostředky jsou rozdělovány podle počtu pilotů a letů z daného startoviště dle přihlášených letů v Českém poháru paraglidingu. (Doubrava 20.900,- Koterov – 2.000,-) Současně nám ještě přispěje nějakou částkou Svaz závěsného létání.
  3. Výbor klubu se na základě uvedené podpory rozhodl snížit členské příspěvky na 300,-/rok a denní zvýhodněné startovné pro členy svazu paraglidingu na 80,-/den, pro ostatní piloty 100,-/den. Týká se všech starovaček v naší správě a to Doubrava, Švihov a Koterov. Výše příspěvků a poplatků by nám nadále, pokud bude pokračovat podpora od LAA ČR, měla vystačit se zajištěním provozu, údržby sond a dalších investic.

Předseda PG klubu Plzeň, Luděk Horák.